Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Κιμά
1 Φύλλο σφολιάτα
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1 Ντομάτα ψιλοκομμένη
200γρ. Κίτρινα τυριά τριμμένα
100ml. Γάλα
1 Αβγό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μία ταρτιέρα την οποία έχουμε βουτυρώσει, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και τη ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Σ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και αφού κρυώσει λίγο το απλώνουμε επάνω από τη ψημένη σφολιάτα. Ρίχνουμε τη ντομάτα και τη πιπεριά και από πάνω τα τριμμένη τυριά. Χτυπάμε το γάλα με το αβγό και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: