ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό ταλιατέλες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
200γρ. Καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κύβους
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Θυμάρι
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Βασιλικός
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό ταλιατέλες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
200γρ. Καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κύβους
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Θυμάρι
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Βασιλικός
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε μέσα την πανσέτα. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να βγάλει το λίπος και να πάρει χρώμα όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε σ ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το πολτό σκόρδου και το θυμάρι και σοτάρουμε. Περιχύνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα. Παίρνουμε τις ταλιατέλες με μια τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την πανσέτα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: