ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
600γρ. Γαρίδες
1 Κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 Κρόκους αβγών
1 1/2 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για τηγάνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
600γρ. Γαρίδες
1 Κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 Κρόκους αβγών
1 1/2 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για τηγάνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε στο multi, να τις κάνουμε κιμά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, αφού κρυώσουν λίγο τα βάζουμε σ ένα μπολ μαζί με τις πολτοποιημένες γαρίδες και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τους κρόκους των αβγών, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να δέσουν τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε το ψυγείο για μισή ώρα.
- Παίρνουμε κομμάτια από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια. Τα περνάμε από τη τριμμένη φρυγανιά να καλυφθούν καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τις κροκέτες, να κάνουν μια τραγανή κρούστα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουμε ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: