Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
450γρ. Ρεβίθια βρασμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Κόλιανδρο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Κίμινο
Μπούκοβο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνουμε τα ρεβίθια μ ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το λάδι και το χυμό λεμονιού και ζυμώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: