ΥΛΙΚΑ
400γρ. Ψιλοκομμένες ντομάτες
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
2 Φύλλα δάφνης
Μπαχάρι
1 Κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 1/2 Κιλό χταπόδι
Πιπέρι
3 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 Πατάτες
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400γρ. Ψιλοκομμένες ντομάτες
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
2 Φύλλα δάφνης
Μπαχάρι
1 Κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 1/2 Κιλό χταπόδι
Πιπέρι
3 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 Πατάτες
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το ξίδι και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά. Ρίχνουμε το λάδι, τα κρεμμύδια και το πολτό σκόρδου. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις πατάτες, αφού τις έχουμε καθαρίσει και τις έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, αλάτι, το μπαχάρι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάζει το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: