ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 Κιλό μοσχάρι πολύ ψιλοκομμένο
1 Αβγό
1 Ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
4 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Φλιτζάνι του καφέ ρύζι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Πατάτα
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 πρέζα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 Κιλό μοσχάρι πολύ ψιλοκομμένο
1 Αβγό
1 Ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
4 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Φλιτζάνι του καφέ ρύζι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Πατάτα
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 πρέζα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το κρέας και τη πατάτα σε μία κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα ποτήρι από το ζωμό. Όταν κρυώσει το κρέας το βάζουμε σ ένα μπολ και ρίχνουμε και το ζωμό που έχουμε κρατήσει. Προσθέτουμε το αβγό, το λάδι, το δυόσμο και το μαϊντανό.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την βρασμένη πατάτα την οποία έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και το ρύζι και το τριμμένο τυρί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη κανέλα, ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα. Ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: