Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 1/2 Κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 Κουτάκι μπύρα
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε κύβους, Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες. Βάζουμε το λάδι στη γάστρα να ζεσταθεί στο μάτι και βάζουμε το κρέας να το ροδίσουμε καλά, συμπληρώνουμε και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  • Σ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μπύρα, τη μουστάρδα και το μέλι, περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου (ανάλογα το φούρνο). Στο τέλος αν έχει μείνει αρκετό ζουμί αφήνουμε τη γάστρα χωρίς να καπάκι για να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: