Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σουπιές
100 ml. Κόκκινο κρασί
1 Κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
5 Κουταλιές σούπας ξίδι
1 Φύλλο δάφνης
Λίγη κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε ροδέλες.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου και ρίχνουμε τις σουπιές. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι, ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, πασπαλίζουμε με την κανέλα και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου να μαλακώσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: