ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες
1 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Αβγό
1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό γαρίδες
1 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Αβγό
1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τα κεφάλια και το κέλυφος, αφήνοντας την ουρά. Βάζουμε σ ένα μπολ το αλεύρι, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αβγό με το γάλα και σε ένα άλλο ανακατεύουμε το πολτό σκόρδου με τη τριμμένη φρυγανιά το αλάτι.
- Περνάμε τις γαρίδες, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα αβγού και μετά από το μείγμα φρυγανιάς.
- Αφού τις ετοιμάζουμε όλες βάζουμε σ ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα λίγες λίγες τις γαρίδες να τηγανιστούν σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Τις βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: