ΥΛΙΚΑ
5 Αβγά
2 Φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
2 Φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 Φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι γιαούρτι
1 Κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
3 Φλιτζάνια νερό
1 Κομμάτι φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 Αβγά
2 Φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
2 Φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 Φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι γιαούρτι
1 Κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
3 Φλιτζάνια νερό
1 Κομμάτι φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στο κάδο το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε ένα ένα τ αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το μπέικιν και την αμυγδαλόψιχα και το γιαούρτι.
- Χτυπάμε το μείγμα για 5 λεπτά τουλάχιστον.
- Βάζουμε το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για 10 λεπτά. Περιχύνουμε το σιρόπι χλιαρό στο κρύο γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: