Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
750γρ. Κιμά
3 Φρυγανιές τριμμένες
2 Κρεμμύδια τριμμένα
1 Αβγό
Λίγο ελαιόλαδο
Λάδι για τηγάνι
Ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι
250γρ. Γιαούρτι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
30γρ. Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε το κιμά με τις φρυγανιές, τα κρεμμύδια το λάδι, το αβγό, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Αφήνουμε για μία ώρα το μείγμα στο ψυγείο και μετά πλάθουμε το κεφτέδες. Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σ ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και όταν λιώσει το ανακατεύουμε με το γιαούρτι, αλάτι και το πολτό σκόρδου. 
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα τους κεφτέδες και σερβίρουμε. 
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να τη κρατήσουμε σε μπολάκι δίπλα από τη πιατέλα με τους κεφτέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: