ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
6 Αβγά
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι
1 Φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 Φέτες ψωμί χωρίς τη κόρα
4 Φέτες κασέρι
4 Φέτες ζαμπόν
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό κιμά
6 Αβγά
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι
1 Φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 Φέτες ψωμί χωρίς τη κόρα
4 Φέτες κασέρι
4 Φέτες ζαμπόν
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε καλά τα 4 αβγά να γίνουν σφιχτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πολύ λίγο νερό. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Απλώνουμε τον κιμά σε μια λαδόκολλα να γίνει παραλληλόγραμμο. Στη μέση περίπου και στη σειρά βάζουμε το ζαμπόν και από πάνω το τυρί. Βάζουμε και τα 4 βρασμένα αβγά. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, τυλίγουμε τον κιμά σε ρολό. Το μεταφέρουμε στο ταψί με τις πατάτες. Ρίχνουμε λίγο λάδι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
- Τα τελευταία 10 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: