ΥΛΙΚΑ
300γρ. Βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
300γρ. Βούτυρο πρόβειο σε θερμοκρασία δωματίου
120γρ Ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες
60γρ. Ανθόνερο
1 Κιλό αλεύρι
10γρ. Μπέικιν πάουντερ
50γρ. Αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα βούτυρα στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, το ανθόνερο και τις βανίλιες και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα στην αρχή και αργότερα στη δυνατή, μέχρι ν ασπρίσουν καλά και να αφρατέψουν.
- Σβήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι. Βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι με το υπόλοιπο μείγμα και είμαστε έτοιμοι.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια βάζοντας μέσα στο καθένα από ένα αμύγδαλο ψημένο. Τα πατάμε στην επιφάνεια να γίνουν επίπεδα. Ψήνουμε στους 170 για περίπου 20 λεπτά να ροδίσουν.
- Όταν είναι ακόμη ζεστή του ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο και τους βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε ζάχαρη άχνη έτσι ώστε να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: