Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό φύλλο κρούστας
1/2 Κιλό αμύγδαλα
1/2 Κιλό καρύδια
1 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 Φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1/ Κουταλάκι κανέλα
1/2 Κουταλάκι γαρίφαλο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 1/2 Φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1200γρ. Ζάχαρη
4 Ποτήρια νερό
1 Κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1/2 Κουταλάκι γλυκού ξινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα ταψί στρώνουμε 7 φύλλα και τα λαδώνουμε ένα ένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη γέμιση και 1 φύλλο και γέμιση, 1 φύλλο και γέμιση μέχρι να περισσέψουν 10 φύλλα τα οποία τα βάζουμε στο τέλος λαδώνοντας τα και αυτά ένα ένα. Κόβουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους και καίμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Περιχύνουμε τον μπακλαβά. Τον ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 2 1/0 ώρες, μέχρι να ροδίσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 15 λεπτά και όταν κρυώσει  ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: