ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι περίπου κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι
2 Πατάτες
2 Καρότα
2 Κολοκυθάκια
1/2 Σελινόριζα
1/4 Από 1 λάχανο
1 Κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
1 Ντομάτα
1 Φλιτζάνι μανέστρα
Λίγο σέλινο
1 Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό μοσχάρι περίπου κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι
2 Πατάτες
2 Καρότα
2 Κολοκυθάκια
1/2 Σελινόριζα
1/4 Από 1 λάχανο
1 Κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
1 Ντομάτα
1 Φλιτζάνι μανέστρα
Λίγο σέλινο
1 Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα.
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά, εκτός από τη ντομάτα και το σέλινο. Προσθέτουμε τον πελτέ και την ντομάτα.
- Σουρώνουμε το ζωμό που έχουμε από το κρέας και τον ρίχνουμε στα λαχανικά. Βράζουμε για 10 λεπτά, κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στη σούπα. Προσθέτουμε τη μανέστρα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προς το τέλος προσθέτουμε το σέλινο ψιλοκομμένο και το λεμόνι που έχουμε στύψει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: