ΥΛΙΚΑ
750γρ. Λαζάνια πράσινα
1 Κουταλιά σούπας καλαμποκέλαιο
5 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
1/2 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
750γρ. Σπανάκι
Λίγο βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 1/2 Φλιτζάνι νερό
250γρ. Ανθότυρο
150γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
50γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
750γρ. Λαζάνια πράσινα
1 Κουταλιά σούπας καλαμποκέλαιο
5 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
1/2 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
750γρ. Σπανάκι
Λίγο βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 1/2 Φλιτζάνι νερό
250γρ. Ανθότυρο
150γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
50γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα λαζάνια για 2-3 λεπτά, δεν πρέπει να βράσουν πολύ, και τα στραγγίζουμε. Σ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και μία κουταλιά μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και τον κιμά. Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε το σπανάκι αλάτι και πιπέρι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει η μπεσαμέλ. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε στο πάτο λίγη από τη μπεσαμέλ και βάζουμε μία στρώση λαζάνια. Ρίχνουμε το ένα τρίτο από τον κιμά, το ένα τρίτο από το ανθότυρο και τα υπόλοιπα τυριά και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ σκεπάζουμε με στρώση από λαζάνια και το κάνουμε άλλες δύο φορές. Όταν τελειώσουμε το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.