Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
6 Πατάτες
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
6 Κουταλιές σούπας βούτυρο
6 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Φλιτζάνια τσένταρ τριμμένο
150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Λίγο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τρίβουμε τη φλούδα τους να φύγουν όλα τα χώματα. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν και τις κόβουμε κατά μήκος στα 3/4 περίπου. Μ ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από το μεγαλύτερο κομμάτι, αφήνοντας λίγη σάρκα. Το μικρότερο κομμάτι το αδειάζουμε τελείως και βάζουμε όλη την σάρκα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το βούτυρο, το τυρί κρέμα, το τσένταρ και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Γεμίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Τις βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: