ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 Ποτήρι νερό
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 Κιλό αλεύρι στο περίπου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Κιλό χόρτα
300γρ Φέτα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε αρκετή σκληρή ζύμη. Τη βάζουμε σε μια λεκάνη που την έχουμε λαδώσει τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα τσιγαρίζουμε σε δυνατή για να βγάλουν τα υγρά τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Μ ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους και βάζουμε ένα κουτάλι από τη γέμιση. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα πατάμε με ένα πιρουνάκι να κλείσει καλά. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site
1 Ποτήρι νερό
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 Κιλό αλεύρι στο περίπου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Κιλό χόρτα
300γρ Φέτα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε αρκετή σκληρή ζύμη. Τη βάζουμε σε μια λεκάνη που την έχουμε λαδώσει τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα τσιγαρίζουμε σε δυνατή για να βγάλουν τα υγρά τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Μ ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους και βάζουμε ένα κουτάλι από τη γέμιση. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα πατάμε με ένα πιρουνάκι να κλείσει καλά. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: