ΥΛΙΚΑ
10 Πατάτες
150γρ. Μαργαρίνη
3 Ποτήρια φρέσκο γάλα
350γρ. Τυρί τριμμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με τη σειρά και μία ν ακουμπάει πάνω στην προηγούμενη. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη τη οποία έχουμε λιώσει προηγουμένως. Ζεσταίνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέσα το πολτό του σκόρδου και τα ρίχνουμε πάνω στις πατάτες. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι, αλάτι, ρίχνουμε και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά χωρίς να χαλάσουμε τις πατάτες. Τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Η φωτογραφία είναι από το site
10 Πατάτες
150γρ. Μαργαρίνη
3 Ποτήρια φρέσκο γάλα
350γρ. Τυρί τριμμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με τη σειρά και μία ν ακουμπάει πάνω στην προηγούμενη. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη τη οποία έχουμε λιώσει προηγουμένως. Ζεσταίνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέσα το πολτό του σκόρδου και τα ρίχνουμε πάνω στις πατάτες. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι, αλάτι, ρίχνουμε και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά χωρίς να χαλάσουμε τις πατάτες. Τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Η φωτογραφία είναι από το site
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: