Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΚΕΜΠΑΜ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κούπα τριμμένη φρυγανιά
Κύμινο
Ρίγανη
1/2 Κούπα νερό
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Αβγό
Πίτες για σουβλάκια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 Κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 Πιπεριές
1 Κρεμμύδι
Μπούκοβο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
1/2 Γιαούρτι στραγγιστό
2 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/2 Κουταλάκι του γλυκού τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα μπιφτέκια και ψήνουμε στο γκριλ στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές τα οποία έχουμε τρίψει, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μπούκοβο (όσο θέλουμε ανάλογα με το πόσο καυτερό μας αρέσει). Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και το τσίλι να γίνουν ένα μείγμα.
Ψήνουμε και τις πίτες για σουβλάκια βάζουμε μία σε κάθε πιάτο από πάνω βάζουμε τα κεμπάμ, τα οποία περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και από πάνω με τη σάλτσα ντομάτας.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή με πιλάφι και παγωμένη μπυρίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: