ΥΛΙΚΑ
1/5 Φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Αβγά
2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 Μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
Λίγο κονιάκ
Λίγο γάλα
Λίγη κανέλα
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ν ασπρίσει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τ αβγά και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το γάλα και το κονιάκ.
Έχουμε κόψει κομματάκια τα μήλα και τα έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη και κανέλα όση ώρα φτιάχνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε τα μήλα με το μείγμα και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Για να δούμε αν έχει ψηθεί βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο. Όταν κρυώσει αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
1/5 Φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Αβγά
2 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 Μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
Λίγο κονιάκ
Λίγο γάλα
Λίγη κανέλα
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ν ασπρίσει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τ αβγά και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το γάλα και το κονιάκ.
Έχουμε κόψει κομματάκια τα μήλα και τα έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη και κανέλα όση ώρα φτιάχνουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε τα μήλα με το μείγμα και τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Για να δούμε αν έχει ψηθεί βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο. Όταν κρυώσει αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: