Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια
200ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
150γρ. Λευκά μανιτάρια κομμένα στα 4
Μοσχοκάρυδο
30γρ. Βούτυρο
100γρ. Τριμμένη παρμαζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, να γίνουν al dente. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια πολύ καλά. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι πασπαλίζουμε με πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το τυρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Λάχανο ψιλοκομμένο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
Ελαιόλαδο
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το λάχανο και τα καρότα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι νερό αλατίζουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το πελτέ που έχουμε διαλύσει σε μισό ποτήρι νερό, το πιπέρι και το ρύζι. Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό.
  • Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΠΙΚΑΝΤΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΡΟΤΟ

ΥΛΙΚΑ
Τριμμένο λάχανο
Τριμμένο καρότο
Μπούκοβο
3 Κουταλιές σούπας ξίδι
4 Κουταλιές σούπας νερό
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μία σαλατιέρα τα λαχανικά με το χυμό λεμονιού και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε το νερό και πιέζουμε με τα χέρια μας.
  • Τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Κατόπιν τη σουρώνουμε και προσθέτουμε το ξίδι, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.


Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΥΛΙΚΑ
250ml. Ηλιέλαιο
300γρ. Ζάχαρη
3 Αβγά
Χυμό από 1 πορτοκάλι
170γρ. Αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν
1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 Πρέζα αλάτι
300γρ. Καρότα τριμμένα
120γρ. Καρυδόψιχα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
250γρ. Τυρί κρέμα
170γρ. Βούτυρο
200γρ. Ζάχαρη άχνη
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε να γίνουν ένα μείγμα. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.
  • Ενσωματώνουμε τα καρότα και τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για μία ώρα.
  • Χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα στο μίξερ μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Αφού κρυώσει το κέικ το βγάζουμε από τη φόρμα και το αλείφουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΨΕΥΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
100γρ. Βούτυρο
2 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Φλιτζάνι γάλα
300γρ. Φέτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινά φιλετάκια
6 Κουταλιές σούπας μέλι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Πάπρικα γλυκιά
3 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας κάρυ
Χυμό από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα πυρίμαχο βάζουμε τα φιλετάκια τα αλατίζουμε και πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι τη μουστάρδα, το κάρυ και το χυμό πορτοκαλιού, σε μέτρια θερμοκρασία τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το μέλι και περιχύνουμε τα φιλετάκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε ρύζι.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Μπουκάλι μπύρα
Ελαιόλαδο
2 Καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τη μπύρα. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  • Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.