Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά πατάτες
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Χυμό από 2 λεμόνια
1 Πιπεριά κομμένη ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Δενδρολίβανο
Πάπρικα
Κόλιανδρο
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το πολτό σκόρδου και τη πιπεριά. Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε τη μουστάρδα και το μέλι και περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΨΩΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό ψωμί
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 Καρότο τριμμένο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε το ψωμί με από το multi και σε ένα μπολ το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε λίγο αλεύρι για να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε λάδι που το έχουμε αφήσει να κάψει πρώτα.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΓΑΡΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες
1 Κρεμμύδι τριμμένο
4 Αβγά
1 Ποτήρι αλεύρι
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κύμινο
Κόλιανδρο
Πιπέρι
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά. Σχηματίζουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο και τη πάπρικα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το δεδρολίβανο. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις αφήνουμε για 2 λεπτά, τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε και σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Λιγκουίνι
1/2 Κιλό γαρίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Λίγο τζίντζερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις αλατισμένες γαρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το τζίντζερ, το μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. να γίνουν al dente.
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου..
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά
500γρ. Κιμάς
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο κομμένο σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
1 Πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 Πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Ντομάτες τριμμένες
10 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
250γρ. Κασέρι κομμένο σε κυβάκια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
  • Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το πράσο και το πολτό σκόρδου για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και το αλατοπίπερο.
  • Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζουμε με τον κιμά, τη πιπεριά, τα ντοματίνια και το κασέρι.
  • Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας κύμινο
4-5 Φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
500m;l. Χυμό ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σουρώνουμε το ψωμί και το βάζουμε σε ένα μπολ με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.
  • Πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να κάνουν κρούστα. Τα βάζουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι.