ΥΛΙΚΑ
350γρ. Αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 Φρυγανιές τριμμένες
300γρ. Ζάχαρη
8 Αβγά
1 1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Σφηνάκι κονιάκ
1 Πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
350γρ. Ζάχαρη
2 Ποτήρια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
350γρ. Αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 Φρυγανιές τριμμένες
300γρ. Ζάχαρη
8 Αβγά
1 1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Σφηνάκι κονιάκ
1 Πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
350γρ. Ζάχαρη
2 Ποτήρια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη πολύ καλά. Διαλύουμε το μπέικιν στο κονιάκ, το προσθέτουμε στο μείγμα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
- Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε ολόκληρα καβουρντισμένα αμύγδαλα επάνω στο γλυκό.