Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια
700γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου και τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Μετά από 2-3 λεπτά βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, την καυτερή πιπεριά, τον μαϊντανό και μισό ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και τις γαρίδες.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ενσωματώνουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: