Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα ρύζι
2 Κούπες νερό
2 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
Αλάτι
1 Κιλό μύδια
1/2 Νεροπότηρο λευκό κρασί
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Ντομάτες τριμμένες
Ελαιόλαδο
2 Ποτήρια νερό
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. 
  • Ρίχνουμε το νερό και το αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά μισοκλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε καλά τα μύδια. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μύδια και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Τότε ρίχνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε και το πιλάφι μέσα στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: