Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σουπιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 Κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο  κρασί
Λίγους κόκκους μπαχάρι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 Φύλλο δάφνης
Αλάτι
1 Φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
1 Κύβο λαχανικών
250ml. Σάλτσα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις σουπιές. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον κύβο, τη σάλτσα ντομάτας, αλατίζουμε. Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σουπιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε σε χαμηλή μέχρι να είναι έτοιμο το φαγητό και να μείνει με τη σάλτσα του. Λίγα λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: