Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΠΕΝΕΣ ΣΟΥΦΛΕ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
400γρ. Διάφορα τριμμένα τυριά
200γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 Λίτρο γάλα
6 Κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει και να είναι έτοιμη η μπεσαμέλ.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις μισές πένες, πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και βάζουμε το ζαμπόν, σκεπάζουμε με τη μισή μπεσαμέλ και ρίχνουμε τις υπόλοιπες πένες. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: