Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
450γρ. Αλεύρι
1 Φακελάκι μαγιά
1 Κεσεδάκι γιαούρτι
150ml. Σπορέλαιο
150ml. Χλιαρό νερό
1/2 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 Κρόκο αβγού
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Αλλαντικά ψιλοκομμένα
Τριμμένο τυρί
Κέτσαπ
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά, την ζάχαρη, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Το αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και το πλάστη την απλώνουμε σε μακρόστενο σχήμα. Βάζουμε τη γέμιση κατά μήκος και διπλώνουμε. Κλείνουμε τις άκρες και δίνουμε ένα σχήμα κρίκου. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τα κουλούρια τα αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Προσέχουμε να αφήσουμε κενό μεταξύ τους στο ταψί γιατί θα φουσκώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: