Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πακέτο μακαρόνια
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
250γρ. Ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
300γρ. Τριμμένο κίτρινο τθυρί
2 Πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
2 Ντομάτες τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και ρίχνουμε τη ντομάτα. Έπειτα ρίχνουμε και το ζαμπόν.
  • Ρίχνουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, μία πρέζα ζάχαρη και ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και τις πιπεριές. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: