Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
2 1/2 Κούπες αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/2 Κουταλάκι γλυκού νισεστέ
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
3/4 Βούτυρο
140γρ. Καστανή ζάχαρη
100γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
1 Αβγό
1 Κρόκο αβγού
2 Βανίλιες
1 Φλιτζάνι τσαγιού κομματάκια σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το νισεστέ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τις δύο ζάχαρες με το βούτυρο.
  • Σε ένα τρίτο μπολ χτυπάμε το αβγό, τον κρόκο και τη βανίλια. Στο μπολ με το αλεύρι ρίχνουμε το μείγμα του αβγού και ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το μείγμα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. 
  • Ρίχνουμε και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και σχηματίζουμε τα μπαλάκια τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνουμε κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. 
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: