Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κομμάτι χοιρινό από σπάλα περίπου 1 1/2 Κιλό
2 Κιλά πατάτες baby
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 2 λεμόνια
Ρίγανη
Δενδρολίβανο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο και το πολτό σκόρδου, βάζουμε το κρέας και το σοτάρουμε. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Αφού ροδίσει το κρέας το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τις πατάτες για δύο λεπτά.
  • Τις αδειάζουμε στο πυρίμαχο μαζί με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες ώρες στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: