ΥΛΙΚΑ
10 Πιπεριές για γέμισμα
10 Κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
3 Αβγά
Λίγο γάλα εβαπορέ
2 Κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικός
Λάδι
5 Ντομάτες
2 Κρεμμύδια
Ελάχιστη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
10 Πιπεριές για γέμισμα
10 Κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
3 Αβγά
Λίγο γάλα εβαπορέ
2 Κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικός
Λάδι
5 Ντομάτες
2 Κρεμμύδια
Ελάχιστη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις πιπεριές τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε με προσοχή τα σπόρια και τις σοτάρουμε σ ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
- Στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και όταν σοταριστούν ρίχνουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε περάσει από τον τρίφτη.. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση! Βάζουμε σε μια λεκάνη, το τυρί, ρίχνουμε το βούτυρο μαλακό και πατάμε μ ένα πιρούνι για ν αναμιχθεί καλά με τα τυριά.
- Χτυπάμε τα αβγά καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και γάλα τόσο ώστε το μείγμα να παραμείνει πηχτό. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα περιχύνουμε τις πιπεριές και τις πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.