Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
10 Πιπεριές για γέμισμα
10 Κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
3 Αβγά
Λίγο γάλα εβαπορέ
2 Κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικός
Λάδι
5 Ντομάτες
2 Κρεμμύδια
Ελάχιστη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις πιπεριές τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε με προσοχή τα σπόρια και τις σοτάρουμε σ ένα τηγάνι με λίγο λάδι. 
  • Στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και όταν σοταριστούν ρίχνουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε περάσει από τον τρίφτη.. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν. 
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση! Βάζουμε σε μια λεκάνη, το τυρί, ρίχνουμε το βούτυρο μαλακό και πατάμε μ ένα πιρούνι για ν αναμιχθεί καλά με τα τυριά.
  • Χτυπάμε τα αβγά καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και γάλα τόσο ώστε το μείγμα να παραμείνει πηχτό. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα περιχύνουμε τις πιπεριές και τις πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΜΥΔΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
40-50 Μύδια
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 Φλιτζάνι τσαγιού ξίδι
1 Ματσάκι μαϊντανό
8 Αντζούγιες
Πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τα μύδια καλά για να βγει το χνούδι τους. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τ αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και τα στραγγίζουμε, εάν κάποια μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο βάζουμε το πολτό σκόρδου και ρίχνουμε τα μύδια, τις αντζούγιες ψιλοκομμένες και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη τη κατσαρόλα. 
  • Ρίχνουμε το κρασί και το ξίδι και τα βράζουμε χωρίς το καπάκι για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπέρι, αφήνουμε να πάρουν μία βράση ακόμη και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν λίγο σερβίρουμε.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1250γρ. Χοιρινό για τηγανιά
250γρ. Φέτα
1/2 Κιλό μανιτάρια λευκά
5 Πιπεριές πράσινες
Αλάτι
1 Ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου

Πιπέρι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
1/2 Κιλό ντοματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και τα αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το πολτό σκόρδου να ζεσταθούν. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε έτσι ώστε να πάρει ένα όμορφο χρώμα. Το σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τις πιπεριές κομμένες στα τέσσερα και τα μανιτάρια επίσης. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει το φαγητό αφού προηγουμένως έχουμε ρίξει αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
  • 20 λεπτά περίπου πριν το τέλος βάζουμε τα ντοματάκια κομμένα στα 4 ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να βράσει το κρέας και να μείνει μόνο με το λάδι του.
  • Μόλις σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια, κουνάμε τη κατσαρόλα για να πάει η φέτα παντού και σερβίρουμε. 
  • Εγώ το συνόδευσα με πατάτες φούρνου αλλά θα είναι εξίσου ωραίο με τηγανιτές πατάτες ή και πιλάφι.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Μαρούλι
1/2 iceberg
3 Φέτες ψωμί κομμένο σε κυβάκια
1 Φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλάκι γλυκού πάπρικα
Θυμάρι
2 Φιλέτα αντζούγιας
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κρόκος
Χυμό από 1 λεμόνι
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ:
  • Βάζουμε στο μούλτι τις αντζούγιες, τη μουστάρδα, τον κρόκο και το λεμόνι. Χτυπάμε καλά και ρίχνουμε το λάδι σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς να δέσει η σάλτσα.
  • Πλένουμε καλά το μαρούλι και το iceberg και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
  • Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και λίγο θυμάρι και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο γύρω στα 5 λεπτά από κάθε πλευρά να κάνει κρούστα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, το πολτό σκόρδου και λίγο θυμάρι και ρίχνουμε τα κυβάκια του ψωμιού. Τα αφήνουμε να ροδίσουν και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα καθώς και το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ
200γρ. Φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 Αβγό
1 Ασπράδι αβγού
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
1/2 Κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
130γρ. Αλεύρι
150ml. Νερό
Αλάτι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φιλέτο του μπακαλιάρου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό, το ασπράδι, το αλεύρι, τη σόδα, το νερό και του κουρκουμά.
  • Προσθέτουμε το μπακαλιάρο, το μαϊντανό, το πολτό σκόρδου και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπουκίτσες από το μείγμα, τις τηγανίζουμε με το χρώμα τους να γίνει χρυσαφένιο και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
200γρ. Καβουρόψιχα
3 Αβγά βρασμένα
1 Καρότο τριμμένο
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
Χυμό 1/2 λεμονιού
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, να γίνουν al dente. Κόβουμε τα αβγά στη μέση και χωρίζουμε τους κρόκους από τ ασπράδια. Ψιλοκόβουμε τ ασπράδια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το καρότο, τα κρεμμυδάκια και την καβουρόψιχα, αφού πρώτα την έχουμε χωρίσει σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  • Βάζουμε τους κρόκους σ ένα βαθύ πιάτο και τους λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με σύρμα για να δέσει το μείγμα. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό φύλλο κρούστας
2 Φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
1/2 Κιλό χοντροκομμένα καρύδια
1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
2 Κουταλάκια κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
2 Φλιτζάνια νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώνουμε τα φύλλα. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε και αυτό.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να βάλουμε 5 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα από τα φύλλα. 
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Το κόβουμε σε ρόμβους.
  • Περιχύνουμε με το βούτυρο που μας περίσσεψε και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς να ροδίσει καλά.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε το σιρόπι όταν το γλυκό μας κρυώσει.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ

500γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
1 Ζαχαρούχο γάλα
1 Κουτί φυτική κρέμα
1 Φλιτζάνι του τσαγιού βύσσινο γλυκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ το κρύο ζαχαρούχο με την κρύα κρέμα καλά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ν αναμειχθεί η κρέμα. Προσθέτουμε το βύσσινο και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ και καταψύχουμε. Ανά ώρα χτυπάμε ξανά το παγωτό δύο φορές ακόμη για να γίνει αφράτο και το αφήνουμε να παγώσει καλά.
  • Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
200γρ. Χυμό ντομάτας
Ρίγανη
1 Κουταλιά σούπας κέτσαπ
250γρ. Μοσχοχτάποδο σε κονσέρβα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πολτό του σκόρδου να σοταριστούν. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό ντομάτας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά μέχρι να δέσει.
  • Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε τη κέτσαπ, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζουμε το μοσχοχτάποδο από τα υγρά του, το ρίχνουμε στη σάλτσα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε περιχύνοντας τα με τη σάλτσα.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
100ml. Γάλα
1 Φέτα ψωμί
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Αβγό
2 Κρεμμύδια τριμμένα
Λίγο μαϊντανό
1/2 Κιλό κιμά μοσχαρίσι
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ελαιόλαδο
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καρότο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 Ποτήρι κόκκινο κρασί
250γρ. Ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. 
  • Χτυπάμε το αβγό, στύβουμε το ψωμί και το διαλύουμε σε μια λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το πολτό σκόρδου, τα κρεμμύδια και το καρότο που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και το κρασί.
  • Όταν το κρασί μειωθεί αρκετά, προσθέτουμε τη ντομάτα και το μπούκοβο. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
500γρ. Αρακάς
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500γρ. Ντομάτες τριμμένες
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Καρότα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει το νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε τον αρακά και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πιει το φαγητό τα υγρά του και το κρέας και τα λαχανικά είναι μαλακά.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
100γρ. Μανιτάρια σε φέτες
250γρ. Πιπεριές
2 Κρεμμύδια
4 Ντομάτες
7 Αβγά
200γρ. Τυρί
1/2 Ποτήρι κρασιού λάδι
Αλάτι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το λάδι να κάψει,ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, προσθέτουμε και τα μανιτάρια, περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και τις προσθέτουμε και αυτές και ανακατεύουμε, ώσπου να τσιγαριστούν. 
  • Ρίχνουμε αλάτι και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου, ώσπου να δέσει και να μείνει με ελάχιστα υγρά. Προσθέτουμε τότε το τυρί σε κομμάτια, τα αβγά χτυπημένα, και πασπαλίζουμε με ρίγανη όταν είναι έτοιμη από τη μία μεριά τη γυρίζουμε και από την άλλη να πάρει χρώμα και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
12 Γαρίδες μεγάλες
6 Αβγά
3 Κουταλιές βούτυρο
2 Ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τις γαρίδες τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ντομάτες και ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τ αυγά, χωριστά τους κρόκους και χωριστά τ ασπράδια, τα ενώνουμε και τα δύο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. 
  • Μόλις η ομελέτα ψηθεί από τη μια μεριά, τη γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη.
  • Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα. 

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό ζυμαρικά
250γρ. Βούτυρο
1/2 Λίτρο γάλα
6 Αβγά
300γρ. Φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
5 Κουταλιές σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. 
  • Τα στραγγίζουμε, τα ζεματάμε με το μισό βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με πιπέρι. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο και στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά, τρίβουμε τη φέτα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα, κρατώντας στην άκρη μια κουταλιά της σούπας, ρίχνουμε το αλεύρι και καβουρντίζουμε ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το γάλα ζεστό, λίγο λίγο, ανακατεύοντας καλά με ξύλινη κουτάλα. Ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Χτυπάμε τ αβγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 
  • Σκεπάζουμε με τη κρέμα τα ζυμαρικά αλείφουμε με το βούτυρο που έχουμε κρατήσει. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
8 Αβγά
250γρ. Λουκάνικα χωριάτικα
2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένα
4 Ντομάτες
Τριμμένο κεφαλοτύρι
4 Κουταλιές σούπας γάλα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να σοταριστούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει, αφήνουμε να βράσουν, να μείνει ο πολτός, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τ αβγά στο τηγάνι με βούτυρο αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα για να γίνουν ομελέτα. Όταν πήξει, αλλά όχι τελείως, ρίχνουμε το μείγμα ντομάτας, τα λουκάνικα, το γάλα και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Βάζουμε την ομελέτα στο γκριλ για 10 λεπτά και τη σερβίρουμε ζεστή.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΦΙΛΕΤΑ ΞΙΦΙΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
4 Φιλέτα ξιφία
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
Λίγο θυμάρι
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα φιλέτα, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα βάζουμε σ ένα ταψί. Τ αλείφουμε από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  • Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε το λαδολέμονο. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού, το κρεμμυδάκι και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Περιχύνουμε τα φιλέτα του ψαριού πασπαλίζουμε με μαϊντανού και σερβίρουμε με συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
600γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
400γρ. Κιμά χοιρινό
6 Φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
2 Κρεμμύδια τριμμένα
2  Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Αβγά
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Ντομάτα τριμμένη
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το γάλα και το αφήνουμε για 20 λεπτά να μουσκέψει καλά. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι να ροδίσει και να βγάλει το άρωμα του. Στη συνέχεια, το ρίχνουμε μαζί με το λάδι σε μία λεκάνη.
  • Στην ίδια λεκάνη βάζουμε τους δύο κιμάδες και ανακατεύουμε  ν αναμιχθούν. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, στύβουμε το περιττό γάλα και θρυμματίζουμε την ψίχα μέσα στο μείγμα του κιμά. Προσθέτουμε τα αβγά, τη μουστάρδα, την ντομάτα, το δυόσμο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια. Κάνουμε απαλές κινήσεις, διατηρώντας το μείγμα αφράτο και στο τέλος ρίχνουμε και το ξίδι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια. Τα λαδώνουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά να ροδίσουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά. 

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΕΥΚΟΛΟ ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Πακέτα cream crackers 140γρ.
250ml Γάλα με χαμηλά λιπαρά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 Λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 Φακελάκι άνθος αραβοσίτου
80γρ. Ζάχαρη
1 Μικρή κονσέρβα ανανά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το μισό λίτρο γάλα με τη ζάχαρη και το άλλο μισό λίτρο το ανακατεύουμε με το άνθος αραβοσίτου μέχρι να διαλυθεί.
Ανακατεύουμε και τα δύο μείγματα μαζί μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βουτάμε τα κράκερς στο γάλα ένα ένα και τα στρώνουμε σ ένα σκεύος.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα κράκερς και επαναλαμβάνουμε με μία στρώση ακόμη και από πάνω βάζουμε την κρέμα.
Γαρνίρουμε με σπασμένα κράκερς και τον ανανά που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε,

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 Φλιτζάνι γάλα
4 Αβγά
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 Κιλό αλεύρι
1 Φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
1 Φλιτζάνι καρύδα
1 Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
5 Φλιτζάνια ζάχαρη
4 Φλιτζάνια νερό
2 τεμ. Αστεροειδή γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τ αβγά ολόκληρα και δουλεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το ξύσμα, το γάλα χλιαρό, το χυμό πορτοκαλιού, την καρύδα. Την τρούφα και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 55 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το γλυκάνισο για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
600γρ. Μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο
1 Νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση. Σ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. 
  • Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεύοντας με λευκό πιλάφι.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
4 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
400γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Λίγο θυμάρι
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
6 Αβγά
1/2 Φλιτζάνι γάλα
100γρ. Τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, τα μανιτάρια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες, χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα και το τυρί και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τ αβγά στο τηγάνι, καλύπτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί καλά. Μετά από 5 λεπτά με τη βοήθεια ενός πιάτου, τη γυρνάμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. 
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΤΟΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φιλέτο τόνου
500γρ. Μακαρόνια
1/2 Φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός από 1/2 Λεμόνι
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
600γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
2 Κουταλιές σούπας κάπαρη
2 Κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το τόνο, το βάζουμε σε ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Ψήνουμε κατόπιν το ψάρι σε σχαροτήγανο με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου να σοταριστούν και προσθέτουμε τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά τη κάπαρη να φύγει το πολύ αλάτι και τη ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τον τόνο τον οποίο έχουμε κόψει σε πολύ κομμάτια και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Παίρνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1 Κονσέρβα τόσο σε νερό
50γρ. Ροδέλες ελιάς
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Χυμό από 2 λεμόνια
1/2 Ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδας
Τριμμένο τυρί
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα και ρίχνουμε το τόνο, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις ροδέλες ελιάς. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε το χυμό των λεμονιών το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα μας πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
5 Κουταλιές σούπας κακάο
1 Ποτήρι νερού ζάχαρη
125γρ. Βούτυρο
1 1/2 Ποτήρι νερού γάλα φρέσκο
6 Κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
1 Ποτήρι νερό
2 Πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 Ερμόλ
1 Κουτί γάλα ζαχαρούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι ν αρχίσει να πήζει η κρέμα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. 
  • Κόβουμε τα μπισκότα στα 4 τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη κρέμα που ετοιμάσαμε και τα ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ με το ζαχαρούχο και φτιάχνουμε τη σαντιγί. 
  • Σε ένα σκεύος βάζουμε το μείγμα κρέμας με τα μπισκότα το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και από πάνω στρώνουμε τα σαντιγί. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη κουβερτούρα ή κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το κόψουμε για να σερβίρουμε.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
1 Ποτήρι κρασιού τσίπουρο
1 Ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πάπρικα
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Ποτήρι κρασιού λευκό ξερό κρασί
Λίγη ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο, πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε λίγο νερό και περιχύνουμε το φαγητό. Μόλις πιει όλα τα υγρά και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας και μείνει μόνο το λάδι.
  • Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό συνοδεύοντας με τηγανίτες πατάτες ή με ρύζι.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά πατάτες κομμένες σε φέτες
1 Κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1 Κιλό πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 Κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
Αλάτι
150γρ. Τριμμένη γραβιέρα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 Λίτρο γάλα
1/2 Φακελάκι κορν φλάουρ
2 Κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αλατίζουμε τα πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρά να πάρουν λίγο χρώμα και κατόπιν τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας μπορούμε να βάλουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και να τα ψήσουμε για λίγο στο φούρνο
  • Σ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πολτό του σκόρδου, ρίχνουμε και τις κομμένες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Σ ένα πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες και από πάνω στρώνουμε τα κολοκυθάκια, απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα.
  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. ρίχνουμε το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο και στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα.


Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
2 Φακελάκια μαγιά
1/2 Φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
2 Φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 Βανίλια
1/4 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
4 Κρόκους αβγού
1 Αβγό
1/2 Φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 Φλιτζάνι σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25εκ.
Πασπαλίζουμε με γαλέτα. Ανακατεύουμε τη μαγιά, το γάλα και 1 κουταλάκι ζάχαρη. Τ αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι, 1 κουταλάκι ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία ζύμη. Μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε καλά. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση ζυμώνουμε τα δύο κομμάτια πολύ καλά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Απλώνουμε την μία ζύμη στο ταψί, ενώ την άλλη την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις σταφίδες και την αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.τυλίγουμε σε ρολό κόβουμε σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω στην υπόλοιπη ζύμη. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει και πάλι. Αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
4 Πατάτες
1 Φλιτζάνι γκούντα τριμμένη
3 Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 Κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρυπάμε τις πατάτες μ ένα πιρούνι. Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για περίπου μία ώρα σε δυνατό φούρνο. Τις βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και κάνουμε σε κάθε μία ένα βαθύ σταυρό και τις ανοίγουμε προσεκτικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε σε κάθε μία πατάτα από ίση ποσότητα και πιέζουμε τη γέμιση να μέσα στο άνοιγμα. 
  • Βάζουμε τις γεμισμένες πατάτες σε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στο γκριλ στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μελιτζάνες
1 Φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρυπάμε τις μελιτζάνες μ ένα πιρούνι και τις ψήνετε στο φούρνο. Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το λεμόνι και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και λίγο λίγο το λάδι, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα και μέχρι να γίνει σαν πηχτή κρέμα.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΤΟΥΡΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
4 Κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
4 Πατάτες κομμένες σε φέτες
4 Μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ζουλιέν
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν
10 Ντοματίνια
300ml. Ζωμό λαχανικών
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρίγανη
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα λαχανικά,  τα βάζουμε σ ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το λάδι και τα σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα ντοματίνια τα οποία έχουμε χαράξει και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά.