ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκρόδου
1 Πράσο χοντροκομμένο
1 Πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 Κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
250γρ. Μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
2 Ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 Φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκρόδου
1 Πράσο χοντροκομμένο
1 Πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 Κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
250γρ. Μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
2 Ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 Φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα λαχανικά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τέλος, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.
- Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα να καβουρντιστεί το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει η μπεσαμέλ να πήζει. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.
- Αδειάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, να κάνει ωραία κρούστα.