ΥΛΙΚΑ
225γρ. Φουντούκια
1 Φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/3 Φλιτζανιού κακάο
2 Κουταλιές σούπας σπορέλαιο
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 Φλιτζανιού ψιλοκομμένη σοκολάτα
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
225γρ. Φουντούκια
1 Φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/3 Φλιτζανιού κακάο
2 Κουταλιές σούπας σπορέλαιο
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 Φλιτζανιού ψιλοκομμένη σοκολάτα
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μια λαδόκολλα και αραδιάζουμε επάνω τα φουντούκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σου 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε τα φουντούκια από το φούρνο και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα κουζίνας. Τ αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρίβουμε με την πετσέτα να βγει η φλούδα τους. Στη συνέχεια τα λιώνουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Κοσκινίζουμε μέσα την άχνη και το κακάο. Με το μπλέντερ να δουλεύει ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και τη βανίλια. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
- Ρίχνουμε τη σοκολάτα, και αν το μείγμα δεν τόσο λείο όσο θα θέλαμε προσθέτουμε λίγο λάδι.
- Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα στο ψυγείο.