ΥΛΙΚΑ
250γρ. Φρέσκο βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
5 Αβγά
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 Κιλό αλεύρι
1 Ποτήρι κρασιού κονιάκ
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
3 Βανίλιες
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
1 Πρέζα αλάτι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250γρ. Φρέσκο βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
5 Αβγά
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 Κιλό αλεύρι
1 Ποτήρι κρασιού κονιάκ
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
3 Βανίλιες
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
1 Πρέζα αλάτι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τ αβγά ένα ένα, ρίχνουμε το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και το γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι και το κονιάκ. Ανακατεύουμε ελαφρά. Τέλος ρίχνουμε τ αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!