ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
6 Φρυγανιές τις βάζουμε στο μούλτι και τις τρίβουμε
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Αβγά
Λάδι για τηγάνι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Τσίλι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά καυτερή
Πολτό σκόρδου
Λάδι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
2 Κιλά πατάτες
1 Γεμάτη κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
Γάλα όσο πάρει
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
6 Φρυγανιές τις βάζουμε στο μούλτι και τις τρίβουμε
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Αβγά
Λάδι για τηγάνι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Τσίλι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά καυτερή
Πολτό σκόρδου
Λάδι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
2 Κιλά πατάτες
1 Γεμάτη κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
Γάλα όσο πάρει
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο. Ζυμώνουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.
- Τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου και την καυτερή πιπεριά. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το κάρι. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα σουτζουκάκια.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε στα τέσσερα (για να βράσουν πιο γρήγορα) και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη μαργαρίνη. Χτυπάμε να λιώσουν οι πατάτες και να λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο μέχρι να πάρει ο πουρές την υφή που μας αρέσει. Δεν ρίχνουμε πολύ γάλα από την αρχή για να μη μας βγει πολύ νερουλός.
- Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.