Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΝΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
300γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο
200γρ. Κασέρι τριμμένο
200γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300γρ. Τυρί κρέμα
1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
Τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά. Αραιώνουμε το τυρί κρέμα με το γάλα και περιχύνουμε τις πένες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
Αλάτι,
Φρεσκοτριμμένο πιπερί
2 κρεμμύδια ξερά 
Για τη μαρινάδα
3 κουτ. σούπας μουστάρδα 
1/3 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο 
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
1/3 φλιτζ. τσαγιού βαλσαμικό ξίδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Περνάμε τα κρεμμύδια από τον τρίφτη και μετά τα βάζουμε σε ένα λεπτό σουρωτήρι και τα πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, ώστε να βγάλουν το ζουμί τους.
  • Σε ένα ταψάκι αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι, το βαλσαμικό και  το ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τα παϊδάκια και τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές να βραχούν από τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε για 15 - 20 λεπτά. 
  • Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Μεταφέρουμε τα παϊδάκια με τη μαρινάδα σε ένα ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στους 180° C για 15 λεπτά και κατόπιν στο γκριλ του φούρνου, σε το πιο ψηλό ράφι, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Πατάτες τριμμένες
1 Κρεμμύδι σε φετάκια
50γρ. Βούτυρο
50ml. Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πατάτες και το βούτυρο λίγο λίγο κατά διαστήματα. Μόλις ροδίσουν οι πατάτες από τη μία πλευρά με ένα μεγάλο πιάτο ή κάποιο καπάκι κατσαρόλας τις γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά. Το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
500γρ Κιμά από κοτόπουλο
1/2 Νεροπότηρο λάδι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
400γρ. Ψιλοκομμένα ντοματάκια
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα και λίγο νερό αν χρειαστεί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά. Ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
300γρ. Βιτάμ
170γρ. Ζάχαρη άχνη
4 Αβγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
100ml. Γάλα
350γρ. Αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά περίπου ακόμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αλείφουμε μια φόρμα με βιτάμ την αλευρώνουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 175 βαθμούς. Όταν το κέικ κρυώσει καλά τότε το βγάζουμε από τη φόρμα. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Βιτάμ
3 Φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
4 Μήλα
Κανέλα
6 Αβγά
500γρ. Αλεύρι
7 Φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αλείφουμε ένα ταψί με το βιτάμ, πασπαλίζουμε με τα 3 φλιτζάνια ζάχαρη. Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και τα απλώνουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με κανέλα. 
  • Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά, το αλεύρι να γίνει ένας χυλός, βάζουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μισή ώρα με αέρα.
  • Όταν την κόψουμε σερβίρουμε τα κομμάτια ανάποδα με τα μήλα από πάνω.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΠΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό αρνί από μπούτι κομμένο σε μερίδες
100ml. Ελαιόλαδο
3 Κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 Κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
500ml. Κόκκινο κρασί
450γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα από κονσέρβα μαζί με το χυμό τους
Λίγη κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
1 1/2 Κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το κρέας σε μια λεκάνη, το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας και το περνάμε από το αλεύρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει καλά. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να τον καβουρντίσουμε. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα. Ανακινούμε την κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κανέλα. Ρίχνουμε 200ml ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τις πατάτες και ανακινούμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία και περίπου μία ώρα.
  • Αν ενδιάμεσα μείνει χωρίς ζουμί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. 
  • Το φαγητό είναι έτοιμο όταν μελώσει και έχει μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα.
  • Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site www.bostanistas.gr

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Συκωταριά καλά πλυμένη κομμένη σε μικρά κομμάτια
Χυμός από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
3 Κουταλιάς της σούπας μουστάρδα
1 Κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 Κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Δεντρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τη συκωταριά, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε για 5 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Έπειτα την αδειάζουμε σ ένα τρυπητό και την αφήνουμε να στραγγίσει.
  • Σ ένα μπολ χτυπάμε τους δύο χυμούς με τη μουστάρδα. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τη συκωταριά, πασπαλίζουμε με τη πάπρικα, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα χυμών μουστάρδας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να μαριναριστεί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το σκεύος, ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Λίγο πριν το τέλος αν το φαγητό δεν έχει πάρει το χρώμα που θέλουμε βάζουμε το γκριλ για να ροδίσει.
  • Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και με ντιπ γιαουρτιού.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΕΥΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ
600γρ. Αλεύρι σκληρό
Ελάχιστο αλάτι (στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού)
150γρ. Ζάχαρη
1 Κύβο μαγιά
6 Αβγά
250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5γρ. Μαχλέπι
5γρ. Μαστίχα τριμμένη
1 Αυγό
Αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βούτυρο, που έχει μαλακώσει λίγο λίγο συνεχίζοντας το ζύμωμα, χτυπάμε για αρκετή ώρα έως ότου το ζυμάρι ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Απλώνουμε το ζυμάρι σε ένα δίσκο, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Το δουλεύουμε με τα χέρια μας να μαλακώσει και το χωρίζουμε στα τρία και φτιάχνουμε μία πλεξούδα. Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει. Χτυπάμε ένα αβγό με ελάχιστο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Μπούτι αρνίσιο
125γρ. Βούτυρο
1 Φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 Φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού νερό
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ξίδι μπαλσάμικο
Πολτό σκόρδου
1 Κιλό πατάτες
Φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το αλείφουμε με το βούτυρο, το πολτό σκόρδου και το μέλι. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες (προτιμάμε μικρές και τις βάζουμε ολόκληρες) και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο. Περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το μπαλσάμικο. 
  • Σκεπάζουμε καλά το ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 βαθμούς και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψήνετε, για περίπου άλλες 2 ώρες.
  • Την τελευταία μισή ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν ωραίο χρώμα οι πατάτες και το κρέας.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 Αβγά
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, το τυρί,  τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε το λάδι στο τηγάνι. Παίρνουμε με μικρό κουταλάκι από το μείγμα και το πιέζουμε λίγο να γίνει σαν μικρό μπαλάκι και το τηγανίζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Τα γυρίζουμε με προσοχή να μη τρυπήσουν και τα σερβίρουμε ζεστά. 

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΚΕΙΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
250γρ. Βούτυρο
4 Αβγά
1 Φλιτζάνι γάλα
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι ξερή μυζήθρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για λίγα λεπτά και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα και σιγά σιγά το αλεύρι. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο βάζουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι
1 Κιλό πατάτες
1 Ποτήρι λάδι
2 Κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι
Φιλαράκια δεντρολίβανο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και τα τσιγαρίζουμε καλά. Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε και τις βάζουμε και αυτές στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να βράσει το κρέας. 
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο.


Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
10 Φύλλα κρούστας
250γρ. Φέτα
250γρ. Ανθότυρο
250ml. Γάλα
4 Αβγά
Λίγη σόδα μαγειρική στη μύτη από ένα κουταλάκι γλυκού
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ, τρίβουμε τα τυριά. 
  • Απλώνουμε ένα φύλλο, με τη στενή πλευρά προς εμάς. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο όλο το φύλλο. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα των τυριών και το απλώνουμε στο μισό φύλλο. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό και τι διπλώνουμε να σχηματιστούν δίπλες.
  • Τοποθετούμε το φύλλο σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Σ ένα μπολ χτυπάμε τ αβγά, το γάλα, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά, επάνω από τα φύλλα, φροντίζοντας να πάει παντού. Αφήνουμε την πίτα για 10 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.


Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
2 Αβγά
1/2 Κούπα ζάχαρη
1 Κούπα γάλα
1 Βανίλια
1 Μπέικιν
2 Κούπες αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη ν αφρατέψουν. Μετά τα υπόλοιπα υλικά να γίνει ένας χυλός πηχτός.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το χυλό με ένα κουτάλι το οποίο προηγουμένως το έχουμε βουτήξει σε λάδι για να μην κολλάει η ζύμη.
Τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν ένα όμορφο χρώμα. Σερβίρουμε με μέλι και βούτυρο αν θέλουμε.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε κομμάτια
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Γραβιέρα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Πολτό σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι με το πολτό σκόρδου. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Τα σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αρκετό βασιλικό ψιλοκομμένο. Βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με μπόλικη γραβιέρα τριμμένη ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
800γρ. Φέτα
1 Πακέτο καταϊφι
Λίγο λάδι
80γρ. Βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανοίγουμε το κανταϊφι με τα χέρια μας, να χωριστούν μεταξύ τους. Κόβουμε σε μπαστουνάκια τη φέτα και τα τυλίγουμε με το κανταϊφι σφιχτά.
  • Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και το ραντίζουμε με το λάδι και το βούτυρο. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  • Ένας υπέροχος μεζές για ουζάκι.
  • Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site cheflesskitchen.wordpress.com

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά σπανάκι
150ml. Ελαιόλαδο
1 Ματσάκι άνηθο
1 Κρεμμύδι ξερό
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
250γρ. Φέτα
3 Αβγά
100ml. Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα σφολιάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε.
  • Το βάζουμε σε μια λεκάνη και το στίβουμε καλά με αλάτι μέχρι να φύγει όλο το νερό.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά με το λίγο λάδι.
  • Τα προσθέτουμε στο σπανάκι μαζί με τον άνηθο, την τριμμένη φέτα και το μισό από το λάδι.
  • Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί 40χ40 ρίχνουμε τη γέμιση σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό φιλετάκια
1 Κονσέρβα μανιτάρια
Αλάτι
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Ποτήρι ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδο
1 Κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, το φρέσκο βούτυρο και το πολτό σκόρδου. Όταν λιώσει το βούτυρο βάζουμε τα φιλετάκια, τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές. Συνήθως είναι κομμένα αρκετά λεπτά και δεν θέλουν πολύ χρόνο. 
  • Τα βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι βάζουμε τα μανιτάρια τα τσιγαρίζουμε και τα σβήνουμε με το κρασί στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα. Μόλις πάρουν βράση βάζουμε και τα φιλετάκια μέσα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει το φαγητό με το λάδι του, πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο. 
  • Εγώ το συνόδευσα σήμερα με καστανό ρύζι μπορείτε να το συνοδεύσετε με πουρέ, ή με τηγανιτές πατάτες.


Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Πράσα
5 Φρέσκα κρεμμυδάκια
1 Πακέτο φύλλο χωριάτικο
4 Αβγά
500γρ. Ανθότυρο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο άνηθο
3 Κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
Λίγη μαργαρίνη
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα πράσα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, το ανθότυρο, τα αβγά χτυπημένα, το σιμιγδάλι, τον άνηθο, το θυμάρι, αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη στρώνουμε τα μισά φύλλα, αφού τα αλείψουμε και αυτά με τη μαργαρίνη ή λάδι ένα ένα.
  • Κατόπιν βάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων στο εσωτερικό του ταψιού και αλείφουμε και πάλι με μαργαρίνη. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα χωρίς να ξεχάσουμε να τ αλείψουμε και αυτά με τη μαργαρίνη, τυλίγουμε τις άκρες που περισσεύουν μέσα στο ταψί και αλείφουμε και αυτές με τη μαργαρίνη έτσι ώστε να έχουμε ένα τραγανό φύλλο. 
  • Χαράσσουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. 

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
1 Φακελάκι ξερή μαγιά
75γρ. Ζάχαρη
Βανίλια
Αλάτι ελάχιστο
75γρ. Βούτυρο λιωμένο
2 Αβγά
250ml Γάλα χλιαρό
75γρ. Βούτυρο
150γρ. Ζάχαρη
150γρ. Γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά και το γάλα και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος σε όγκο. Ξαναζυμώνουμε πάλι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Απλώνουμε το βούτυρο σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το αφήνουμε και πάλι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 150 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αλείφουμε με το γιαούρτι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό
1/2 Κιλό γίγαντες
1 Κρεμμύδι
1/2 Φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
4 Κουταλιές πελτέ
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μπολ με μπόλικο νερό. Την επομένη τους βράζουμε. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σωτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι στο βούτυρο. Ρίχνουμε τον πελτέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το κόκκινο πιπέρι. Και τα αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Τότε ρίχνουμε τα φασόλια και λίγο νερό ζεστό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Όταν πλέον έχει μείνει μόνο με τη σάλτσα του το κατεβάζουμε και το σερβίρουμε ζεστό.
  • Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site www.sintayes.gr

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ
2 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
1 Φλιτζάνι του καφέ σταφίδες
3 Φλιτζάνια κουκουνάρι
3 Κουταλιές του σούπας φρέσκο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις είναι το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε με άφθονο αλατισμένο νερό. Σ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και λάδι και το ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα κουκουνάρια να ροδίσουν ελαφρά. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το ρύζι και από ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού. Ανακατεύουμε απαλά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα ροδέλες ελιάς
1 Ντομάτα κομμένη σε φέτες
12 Φιλέτα αντζούγιας
Θυμάρι
Ρίγανη
1 Πρέζα ζάχαρη
3 Κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι βούτυρο
2-3 Κουταλιές νερό κρύο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το αλεύρι επάνω στο πάγκο εργασία και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα τρίβουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν τραχανάς. Τα πλάθουμε σε λεία ζύμη. Τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το στρώνουμε σε μια ταρτιέρα που προηγουμένους την έχουμε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε από πάνω μία λαδόκολλα, βάζουμε μερικά φασόλια, για να μη φουσκώσει η ζύμη και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σωτάρουμε με λάδι και αλάτι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τ αφήνουμε να καραμελώσουν και ρίχνουμε το θυμάρι. Τ αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα βάζουμε στην τάρτα και από πάνω στρώνουμε τις φέτες τις ντομάτας. Αλατίζουμε και βάζουμε τις αντζούγιες και τις ελιές και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και 1-2 τριμμένες φρυγανιές. Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1200γρ. Φρέσκο τόνο φιλέτο κομμένο σε κομματάκια
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 Κιλό ντομάτες, τριμμένες
2 Κουταλάκια γλυκού πελτέ, διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα ζάχαρη
1 Πρέζα κάρυ
Κόκκινο πιπέρι
Μπαχάρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το πολτό σκόρδου, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον τόνο και αφού τον γυρίσουμε 2-3 φορές με μια ξύλινη κουτάλα σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τη σάλτσα όσο είναι το φαγητό είναι ζεστό.
Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site nostimada.gr

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
2 1/2 Φλιτζάνια αλεύρι
150γρ. Βούτυρο
1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250γρ. Ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 Πράσινες πιπεριές
1 Κόκκινη πιπεριά
450γρ Διάφορα τυριά τριμμένα
1 Φλιτζάνι γάλα
2 Αβγά
Πιπέρι
Αλάτι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σ ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο, το γάλα και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή γάλα ανάλογα για να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγο. Σ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές αφού τις έχουμε ψιλοκόψει, ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε και τα μανιτάρια, τ αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τ αβγά με το γάλα, βάζουμε τα τυριά και λίγο πιπέρι, και τέλος τα μανιτάρια με τις πιπεριές, προσθέτουμε λίγο αλάτι προσεκτικά ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για τάρτες και στρώνουμε τη ζύμη φροντίζοντας να έχουμε ζύμη και στα τοιχώματα του σκεύους. 
  • Ρίχνουμε τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κιμά
1 Ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Ποτήρια ρύζι καρολίνα
1 Κουταλιά πελτέ ντομάτας
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μαϊντανό, τη ντομάτα και το πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ρύζι και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ανακατεύουμε συχνά προσθέτοντας νερό. λίγο λίγο για να το απορροφά το ρύζι, αυτό το κάνουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να έχει πιει όλα τα υγρά.Στο τέλος αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Τρώγεται καλύτερα ζεστό.
Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site cookoo.gr

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΛΑΜΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό καλαμάρια
1/2 Κιλό ψωμί
1 Κρεμμύδι ξερό
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Ποτήρι του κρασιού λάδι
1/2 Ποτήρι του κρασιού ούζο
Δυόσμο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
Λίγο αλεύρι
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τη ψίχα του ψωμιού τη μουσκεύουμε και την στίβουμε. Βάζουμε τα καλαμάρια στο μούλτι και τα αλέθουμε σαν κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε το λάδι, το ούζο, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό και τα ζυμώνουμε όλα πολύ καλά και τ αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Βάζουμε το λάδι να κάψει. Πλάθουμε τους κεφτέδες τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 Κουταλιά σούπας αλάτι
1 Φακελάκι μαγιά
2 Κουταλιές σούπας λάδι
300ml. Χλιαρό νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
6 Φέτες ζαμπόν
6 Φέτες γκούντα
1/2 Φλιτζάνι μείγμα από μουστάρδα και κέτσαπ
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει και τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε σε κάθε φύλλο από μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα γκούντα, λίγη ντομάτα και 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα μουστάρδας κέτσαπ. Κλείνουμε καλά και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

ΥΛΙΚΑ
1 Λίτρο γάλα
100γρ. Βούτυρο
120γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
100γρ. Ζάχαρη
8 Αβγά
Ξύσμα από ένα λεμόνι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Φλιτζάνι νερό
1 Κουταλιά σούπας λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το γάλα με το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα μέχρι να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κρέμα με μία μεμβράνη για να μη κάνει πέτσα. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα αβγά που τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και ανακατεύουμε καλά. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για μιάμιση ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 
  • Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να δέσει το σιρόπι. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. 
  • Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site www.agrotikabook.gr

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό παϊδάκια
Αλάτι
Μιξ πιπεριών φρεσκοτριμμένο
1 Κουταλιά σούπας σουσάμι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 Κουταλιές της σούπας μουστάρδας
1/2 Φλιτζάνι δεντρολίβανο τριμμένο
1/2 Κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
1/2 Φλιτζάνι μπαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το μέλι, το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα παϊδάκια μέσα στο μείγμα και τα γυρίζουμε και από τις δυο μεριές να μαριναριστούν. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Τα στραγγίζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 7-8 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι ακόμη ζεστά, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.